Je doet zaken in het buitenland of je bent van plan dat te gaan doen. Of misschien wil je als buitenlandse onderneming juist zaken doen in Nederland. In alle gevallen is het belangrijk om dat fiscaal goed te regelen.
Want weet je al in welke rechtsvorm je deze activiteiten gaat uitvoeren? En wat dan de beste manier is om jouw onderneming te structureren, zowel bekeken vanuit juridisch als vanuit fiscaal perspectief? Ga je in het buitenland een aparte BV opzetten met eigen bezittingen of koop je een pand in het buitenland en ga je daar een filiaal openen? Ga je een bedrijf in het buitenland via een lening financieren? Of met een kapitaalstorting? Wat zijn daarvan de fiscale gevolgen? En in welk land moet je dan belasting betalen en welke regels en fiscale voordelen zijn van toepassing? Hoe kun je jouw salaris zo optimaal mogelijk verdelen over de verschillende landen waar je werkzaam bent, zodat je overal van het laagste belastingtarief gebruik kunt maken? Misschien wil je wel definitief emigreren of immigreren en krijg je met allerlei fiscale implicaties te maken. Deze opsomming van vragen maakt het al duidelijk, geen enkele situatie is gelijk. Goed advies kan je veel opleveren.
Transfer pricing
Goed advies kan ook discussies met de Belastingdienst voorkomen. Stel dat je goederen of diensten levert aan gelieerde ondernemingen die in het buitenland gevestigd zijn. In dat geval moet het voor de Belastingdienst inzichtelijk zijn of de onderlinge prijzen op zakelijke wijze tot stand zijn gekomen, oftewel transfer pricing. De fiscale wetgeving hiervan is behoorlijk ingewikkeld omdat veel landen een eigen wetgeving voeren. Het laatste dat jij en wij willen is dat je te maken krijgt met dubbele belastingheffing of hoge boetes en naheffingen.’
Duitsland Desk
Wil je zaken doen in Duitsland? Of ben je als Duitse onderneming in Nederland actief? Onze mensen van onze Duitsland Desk weten hoe om te gaan met de Duitse wet- en regelgeving.
DIRECT NAAR ONZE GERMANDESK